21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sıvı Sabunlardaki Tehlike

Vücuda direkt temas eden temizleme maddeleri içerisinde petrol türevi hammaddeler kullanılması Avrupa ülkelerinde yıllar önce ülkemizde ise TSE standartlarına bağlanarak birkaç yıl önce yasaklanmıştır.

Fakat ülkemizde halen sıvı sabunlara LABSA (Lineer alkil Benzen Sülfonik Asit ) ve muadili yasaklı ürünler katıldığı duyulmaktadır.
Bu nedenle sıvı sabun zararlarından kaçınmak için temizlik maddeleri alırken etiket üzerindeki üretim izin tarihlerine, TSE damgasına, Sağlık Bakanlığı izinlerine bakmakta büyük fayda vardır. En azından bu şekilde kendi yapabileceğimiz kontrolü gerçekleştirerek elimizden gelen gayreti göstermiş olabiliriz.

Ayrıca özellikle “sterisol” isimli dezenfektan içerikli sıvı sabunun, eldeki açık yaralara temas ettiğinde cilt kanseri riski taşıdığına ilişkin iddialar bulunmaktadır. Bu da sıvı sabun zararlımı sorumuza açıklayıcı bir yanıt olabilir.

Ankara Onkoloji Hastanesi’ne yapılan başvurularda son 4 yılda cilt kanseri hastalarının sayısının %90 lara varan oranlarda artması, sıvı sabun kullanımına ilişkin tereddütleri de artırmıştır.
Özellikle umuma açık yerlerdeki sıvı sabunların, daha ucuz maliyetli ürünlerden tercih edilmiş olmasından dolayı daha fazla risk taşıyabileceği düşünülmektedir.

sıvı sabunun kansorejenmi...???
sıvı sabun zararları sorularına cevap olacak şekilde, yukarıdaki açıklamalardan yola çıktığımızda; kesinlikle onaylı sıvı sabunları dışında sıvı sabunu kullanmamız gerektiği, ayrıca onaylı da olsa sıvı sabunlarına ihtiyatla yaklaşmamızın daha doğru olacağı sonucunu çıkarmaktadır...!!!

Ersağ temizlik ve kozmetik ürünlerinde hiç bir zararlı kimyasal bulunmamaktadır...
sağlıklı bir yaşam için Ersağ ürünlerini kullanıyoruz..

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E-Bülten

Mail Adresimiz

ersagmugla@gmail.com

Takım Arkadaşları